Jeg elsker å lytte til podcasts, og en av mine favorittpodcasts er «The Mindset Mentor» med Rob Dial. Han lager nye episoder flere ganger i uken der han kort og konsist går rett til poenget og tar for seg viktige tema som både inspirerer og motiverer.

Idag hørte jeg på en episode der han tok opp ordet «luck» (hell) og hvor misvisende dette ordet egentlig er.

Hvor mange av oss bruker vel ikke ordet «heldig» på suksessfulle mennesker. «Han er så heldig som har det flotte huset.» Hun var heldig som ble frisk fra den fæle sykdommen». «Han er heldig som er så slank.» «Hun er så heldig som er sjef for det store firmaet og kjører den kule bilen».

For mange suksessfulle mennesker er det rett og slett fornærmende å høre at de er «heldige». For det eneste som har gjort at de har oppnådd suksess, er en masse hardt arbeid.

Og det gjelder bortimot alt:

Veltrente og slanke mennesker har trent hardt i kanskje flere år for å se ut som de gjør. De er ikke bare «heldige» med genene eller utseendet, slik mange kan finne på å si.

Den som kjører den flotte bilen du stadig ser langt etter, har sannsynligvis jobbet livsskiten ut av seg for å ha råd til å den bilen og det flotte huset h*n bor i.

Og jeg, som ble frisk fra ME, har gjort store endringer både i kostholdet og med mental trening for å komme dit jeg er i dag. Det er ikke slik at jeg «ikke hadde ordentlig ME» eller at jeg «bare var heldig». Det «gikk ikke over av seg selv» heller.

Det å bruke ordene «hell», «flaks» eller «heldig» blir som å fraskrive seg ansvaret for eget liv, -det blir som å si at man ikke har kontroll over eget liv. Men det HAR DU. Alle har det. Alle er frie til å ta egne valg. Og så og si alle har de samme mulighetene, bare de jobber hardt nok for det.

Hvorfor skriver jeg om dette? Kanskje fordi jeg trenger å høre det selv? 🙂 Det finnes flere der ute som jeg lett kan tenke er «heldige» fordi de har noe jeg selv skulle ønske jeg hadde, men når jeg tenker meg om så vet jeg jo at disse har jobbet hardt og lenge for å nå målene sine. Og ikke nok med det, de fortsetter å jobbe hardt for å opprettholde den standarden de ønsker i livet.

Der er det mange av oss faller av lasset. Vi jobber ikke hardt nok, vi orker ikke ta oss bryet med det, og dersom vi setter i gang, klarer vi ikke å holde på kontinuiteten i det.

Men det er så mye enklere å si at andre er heldige. Da har vi på en måte en unnskyldning, og noe som indikerer at vi selv ikke har kontroll på dette. Det er rett og slett BS, som Rob Dial kaller det. (BS=forkortelse for «BullShit»).

Vi har riktignok forskjellige utgangspunkt, forskjellig oppvekst, forskjellige ønsker i livet, men vi har likevel alle en mulighet til å sette oss mål og jobbe mot de. Alle kan få til det de ønsker dersom de jobber hardt nok for det.

Jeg har veldig lyst til at du skal se videoen i linken nedenfor. Arthur er en tidligere fallskjermjeger som fikk klar beskjed fra leger og kirurger at han aldri ville kunne gå på egne ben uten hjelp igjen. Han var overvektig og avhengig av krykker og rullestol. Men han tok ansvar i eget liv, lette til han fant noen som hadde troa på han, og jobbet ekstremt hardt for å bli bra igjen. I filmen ser du hans transformasjon. ❤️

Rob Dial som har podcasten jeg nevnte innledningsvis har også kjempet hardt for å komme dit han er i dag. Tenk på mennesker du ser på som suksessfulle, og du vil innse at de alle har jobbet hardt for det de har. Det kan være snakk om langvarig utdannelse, eller mye overtid på jobben. Mye prøving og feiling, mange timer med frustrasjon. Men de gjorde det.

Jeg har som mål å jobbe hardere med veldig mye. Men så er jeg også en litt «grønn» person (har du lest boken «Omgitt av idioter» skjønner du hva jeg mener) som gjerne er fornøyd der jeg er, og ikke higer etter så mye mer. Det er litt vanskelig å trigge ståpåviljen når jeg ikke helt ser nødvendigheten. Men noen ting er faktisk viktig for meg, og DE jobber jeg for. Slik som psykisk og fysisk helse, og å stadig utvikle meg ved å lære noe nytt. Nå om dagen prøver jeg blant annet å komme i gang med trening igjen, for jeg vet at det krever mye hard trening for å få en veltrent og sterk kropp.

Hvilke inspirerende mennesker vet du om? Fortell meg gjerne om dem, -jeg er alltid på jakt etter enda mer inspirasjon og motivasjon!

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back to Top