Selv om du ikke helt kan se det på nettsiden min ennå, er jeg levende opptatt av å fange situasjoner og opplevelser med bilder. I tillegg elsker jeg å skrive. Så da vi fikk oss ny båt for noen måneder siden, fulgte jeg våre båtvenners eksempel og skaffet meg en egen notatbok som skulle fungere som båtbok (aka» hyttebok»). Der skulle jeg loggføre alle turer med båten. Herlig!

Båtboka mi er en helt vanlig notatbok, -bare litt ekstra fin <3

Raskt innså jeg at det alltid har vært noe jeg har savnet når jeg har skrevet i hyttebøker; muligheten til å legge til bilder.

Sprit opp hytteboka med søte, små bilder

Av og til har det dukket opp reklame her og der som viser til nye polaroidkameraer og muligheter for å printe rett fra mobiltelefonen. Tanken om å drasse rundt på et polaroidkamera traff meg ikke helt, men det å kunne printe rett fra mobilen var en sikkert vinner. Etter noen googlesøk og en titt innom sider som har testet ut forskjellige portable miniprinere, falt valget på printeren HP Sprocket Plus.

Det geniale med denne lille printeren er at det eneste du behøver å gå til innkjøp av i ettertid er selve papiret. Du trenger ikke tenke på slikt som blekk, da den bruker ZINK zero-ink-papir. Alt er ferdig i selve papiret med andre ord.

Printeren kobles til smarttelefonenen via bluetooth. I den tilhørende appen Sprocket kan du koble til Instagram-, Facebook- og Googlekontoen din for enkelt å velge bilder derfra. I tillegg kan du selvsagt velge bilder fra albumet på mobilen din. Hittil har jeg kun gjort det sistnevnte. 🙂

Lag en flott collage til hytteboka

Det jeg syns er litt merkelig er at HP Sprocket-appen ikke gir deg muligheten til å lage collage. Du kan kun velge ett bilde av gangen eller dele opp ett bilde i mange biter (fliser) for slik å lage ett større bilde ut av mange små.

I appen Sprocket kan man lage ett stort bilde av mange små. Det er derimot ikke noen mulighet for å lage collage.

Jeg syns det er veldig kjekt å ha muligheten til å lage collager, og samtidig ønsker jeg å spare papir, så derfor har jeg nå blitt en aktiv bruker av appen PicCollage.

Appen PicCollage kombinert med den portable printeren HP Sprocket Plus, fungerer utrolig bra.

I appen PicCollage får du mye spillerom. Her kan du lage collager i forskjellige størrelser, liggende og stående, med forskjellige bakgrunner og grids, du kan legge til tekst, stickers, lage kort, osv. I tillegg er appen godt utstyrt med forskjelige maler og layouts som du kan leke deg med. Mulighetene er endeløse! 🙂

Jeg har valgt å betale for appen slik at jeg slipper logoen til PicCollage på collagene jeg lager, og samtidig får jeg fri fra reklame.

Slik gjør du det

Det som kan være greit å huske på dersom du lager collage som skal printes ut med HP Sprocket, er at du velger den rette størrelsen på bildet/collage. Papiret til printeren er 5,8 x 8,7cm (2.3 x 3.4″), så den rette størrelsen å velge på collage blir da 2.3 (stående) eller 3.2 (liggende). 🙂

Velg alle bildene du ønsker å ha med i din collage, juster tykkelsen på grids (mellomrommet mellom bildene), fiks bakgrunnen og tilpass størrelsen på bildene (bildestørrelsen tilpasses automatisk, men kan endre seg dersom du endrer størrelsen på collaget fra stående til liggende og omvendt). Deretter er det bare å lagre collaget direkte til telefonen din. 🙂 Ønsker du å dele det på sosiale medier også, kan du gjøre det i samme slengen.

I appen PicCollage trykker du «Get Started» (Freestyle er også et alternativ).
Velg bildene du ønsker å ha i collage.
Trykk Next. 🙂
Velg Layout for å endre størrelsen på collagen du skal lage.
Trykk på Size for å velge rett størrelse.
Velg 2:3 for stående collage eller bla deg til høyre og velg 3:2 (liggende).
På Grid kan du justere hvor mye hvitt du skal ha mellom bildene. Her velger du også layout for hvordan bildene skal ligge i forhold til hverandre. Ønsker du å flytte et bilde fra en ramme til en annen bare drar du det over. For å gjøre andre endringer holder du inne på bildet og da får du opp flere valg.
Når du er ferdig trykker du i det mørkegrå området slik at bildet dekker nesten hele skjermen.
Her kan du velge om du vil trykke DONE eller legge til noe mer på bildet.
Lagre bildet til mobilen din og/eller legg det ut på sosiale medier. 🙂

Når din collage er lagret på mobilen blir det enkelt å printe det ut via appen Sprocket. Følg instruksjonen som følger med printeren når den er kjøpt, slik at du får koblet den til mobilen din. I ettertid vil den koble seg automatisk til mobilen din hver gang du skrur den på.

Appen Sprocket ønsker her å kommunisere med printeren. Velg Tillat. 🙂
Appen blir automatisk åpnet etter at du har Tillat kommunikasjonen mellom app og printer. Velg bildet du ønsker å printe, selv velger jeg den collagen jeg nettopp lagde. Velg hvor mange kopier du ønsker og trykk på den midterste knappen nede (ikonet av en liten printer). Da tar det ikke lange tiden før det kommer ut et lite bilde til deg!

De små bildene er klistremerker. Bare fjern baksiden og lim bildene inn i boken din.

En annen collage fra båtboka mi. 🙂

Verdt å vite

Papiret til printeren koster rundt 200kr for 20 ark. (Priseksempel her fra Elkjøp). Når du åpner pakken er det viktig at du ikke tar direkte på arkene, og det røde arket som ligger i bunnen av pakken skal inn i printeren hver gang du lader printeren med en ny bunke. Dette er fordi den scanner papirtypene ut ifra informasjon på det røde arket/pappen for å kunne gi best mulig kvalitet på utskriften.

Selve printeren koster ca 1200kr (priseksempel fra Elkjøp her). Den finnes i hvor og svart, og det følger selvfølgelig med en USB-kabel for lading/strøm. 🙂

Jeg oppnår foresten ingen verdens ting ved å anbefale disse produktene, dette er ikke betalt reklame. Men etter at jeg fikk meg denne printeren har jeg gladelig delt erfaringen med flere, noe som har resultert i at flere venner og bekjente har kjøpt det samme for å sprite opp sine hyttebøker. 🙂 Det syns jeg er veldig koselig!

Kan du tenke deg å pynte hytteboka med bilder?

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back to Top